Subotički buvljak kao nekada; raste broj kupaca iz Mađarske

Otvaranje granica obradovalo je zakupce tezgi na subotičkom buvljaku. Kupci iz Mađarske, koji čine polovinu ukupnog broja kupaca, vraćaju se na ovu pijacu, a samim tim raste i promet i broj izdatih prodajnih objekata.

Izvor: RTV

Ponedeljak, 07.06.2021.

15:23

Subotički buvljak kao nekada; raste broj kupaca iz Mađarske
Ilustracija: Depositphotos, nito103

Vikendom na buvljaku u Subotici kao nekada. Kupci iz Mađarske, koji predstavljaju svakog drugog kupca na ovoj robnoj pijaci uopšte, zahvaljujući ponovnom otvaranju granica ponovo šopinguju u Subotici, na zadovoljstvo svih.

"Od kada su se granice otvorile i od kada je ova saradnja potpisana, u tome da vakcinisani naši sugrađani i njihovi mogu da prelaze granicu, osetimo i mi na pijaci da se oni polako vraćaju i to nas veoma raduje i očekujemo ih", ističe saradnica za odnose s javnošću AD Tržnica Subotica Marina Čović.

Zatvaranja granica i zatvaranja pijaca uopšte, itekako su se odrazili na subotički buvljak. Manji promet zbog upola manjeg broja kupaca, odnosno periodi kada pijaca nije radila uopšte kompenzovani su oslobađanjem plaćanja ili popustima na zakupninu.

"Još ima, naravno, prostora za poboljšanje, ali čim i ova situacija bude išla u boljem smeru, ja mislim da ćemo i mi mnogo bolje poslovati, odnosno možda i bolje nego do sada jer su se ljudi uželeli i pijace, neposledne kupovine, i buvljaka koji je zaista jedinstven u ovom delu regiona", dodaje ona.

Subotički buvljak predstavlja jednu od najvećih robnih pijaca u Srbiji, sa oko 2 hiljade prodavaca i proizvođača robe široke potrošnje, voća, povrća, mlečnih i drugih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: