Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji u poseti opštini Šid

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, u okviru akcije poklanjanja knjiga iz Republike Srpske bibliotekama u Srbiji, do sada je uručilo više od 10.000 naslova, te je ovaj put na našu radost Predstavništvo posetilo šidsku opštinu i na poklon uručilo knjige bibliotekama u Šidu i Višnjićevu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.05.2021.

11:11

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji u poseti opštini Šid
Foto: opština Šid

Poseta u Šidu realizovana je 21. maja 2021. godine, a započeta je u Narodnoj biblioteci „Simeon Piščević“, gde je predsednik opštine Zoran Semenović dočekao Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji na čelu sa Mlađenom Cicovićem, šefom Predstavništva.

U toku posete biblioteci, bilo je razgovora o zajedničkim aktivnostima, poput priređivanja književnih večeri i susreta pisaca, kao i drugih umetnika, kako bi se na taj način doprinelo očuvanju naše kulture, tradicije, našeg jezika i pisma. Takođe, gospodin Cicović je najavio da će naša ustanova dobiti i knjige za slepe i slabovide osobe.
Foto: opština Šid
Delegaciju Predstavništva u Višnjićevu su dočekali Tihomir Stamenković, predsednik Skupštine opšštine Šid i predsednica udruženja žena „Filip Višnjić“ Gordana Škorić. Po uručenju knjiga, gosti su obišli spomenik „srpskom Homeru“, kao i etno postavku u okviru koje se nalazi biblioteka kojoj su knjige uručene.

Delegacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji boravak u Šidu završila je posetom galeriji „Sava Šumanović“ i galeriji naivne umetnosti „Ilijanum“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: