Kamere u Beogradu: Kontejneri pod video-nadzorom

Kontejner pod video-nadzorom - natpis je koji je privukao prolaznike kroz Kamengorsku ulicu na Zvezdari.

Izvor: novosti.rs

Četvrtak, 13.05.2021.

08:14

Kamere u Beogradu: Kontejneri pod video-nadzorom
Foto: Depositphotos/Gudella

Posle "obezbeđenja" parkinga i drugih zajedničkih delova na koje se odlučuju mnogobrojni, stanari zgrade na broju 12a odlučili su se da zaštite i posudu za odlaganje smeća - od svih van njihove zgrade.

Zatrpani komšijskim smećem stanari zgrade na broju 12a ostali su bez prostora da odlože otpad iz svojh domaćinstava, pa su odlučili da upozorenjima tuđi otpad drže dalje od svog kontejnera.

Kako nam je rekla jedna od stanarki ove višespratnice, dva kontejnera bila su stalno puna smeća, zbog čega su se stalno obraćali "Gradskoj čistoći". Iscrpeli su sve mogućnosti, pa su pomislili da bi molba da "smeće ne bacaju stanari okolnih zgrada i prodavnice" mogla da im pomogne, prenose Novosti.

"Ne možete da zamislite šta su sve odlagali. Ubacivali su automobilske gume, granje, pa čak i ostatke košnica za pčele. Nismo imali gde da bacimo smeće", navodi jedna od stanarki zgrade u Kamenogorskoj 12a.

Kako objašnjavaju u JKP "Gradska čistoća", kontejnere za stambenu zgradu obezbedio je investitor, kao i prostor za njihovo postavljanje.

"Dužni smo da u skladu sa dinamikom, praznimo i održavamo ove kontejnere. Nismo nadležni da uređujemo međusobne odnose korisnika", navode u "Čistoći".

Ovaj problem dele mnogi stanari zgrada u blizni kafića, kojima se kontejneri pune smećem iz lokala. U okviru pilot-projekta, krajem 2019. godine stanari zgrade u NJegoševoj ulici na Vračaru dobili su podzemne kontejnere na zaključavanje kako bi mogli da ih koriste samo stanari. Ipak, ovakva ideja ostala je samo na tom jednom kontejneru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: