Treća sreća? Imovina preduzeća "Vojvodinaput" ide na prodaju

Imovina zrenjaninskog preduzeća "Vojvodinaput" ide na prodaju treći put. Da li će to biti treća sreća, znaće se 8. juna, za kada je stečajni upravnik Slobodan Sudarov zakazao prodaju.

Izvor: zrenjaninski.com

Petak, 23.04.2021.

20:43

Treća sreća? Imovina preduzeća
Foto: Gena Melendrez/Shutterstock

Ovog puta imovina preduzeća, u koju spadaju upravna zgrada i objekti koji se nalaze u krugu preduzeća, u ulici Žarka Zrenjanina u Zrenjaninu, zatim poljoprivredno zemljište, mehanizacija, potraživanja i potencijalna vrednost ugovora o održavanju puteva sa „Putevima Srbije", prodavaće se po početnoj ceni koja predstavlja pet odsto od procenjene vrednosti. To znači da će početna cena na nadmetanju biti 8.926.104 dinara, dok je procenjena vrednost 178.522.098 dinara, prenosi portal Zrenjaninski.

Pravo učešća imaju svi oni koji otkupe prodajnu dokumentaciju u zakonskom roku. Potrebno je i da uplate depozit za učešće u prodaji putem javnog nadmetanja.

Poslednji pokušaj prodaje "Vojvodinaputa" desio se novembra prošle godine. Tada je beogradska firma "Euro road transit" ponudila 41 milion dinara. Nakon toga, o ponudi je trebalo da se izjasne Odbor poverilaca i ostali poverioci. S obzirom na to da je imovina preduzeća "Vojvodinaput" oglašena za prodaju i treći put, očigledno je da u odboru nije bilo saglasnosti u vezi sa ponudom Beograđana.

Bankrot preduzeća "Vojvodinaput" proglašen 2018.

Privredni sud u Zrenjaninu je rešenje o bankrotstvu "Vojvodinaputa" doneo 7. decembra 2018. Ono je postalo pravosnažno 4. februara naredne godine. U obrazloženju ovog rešenja navedeno je da je stečaj u nekada uspešnom putarskom preduzeću otvoren 30. oktobra 2018. godine, a da su se na prvom poverilačkom ročištu, održanom 7. decembra, prisutni poverioci složili da se stečajni postupak odmah nastavi bankrotstvom.

To je, u svom iscrpnom izveštaju, predložio i stečajni upravnik Slobodan Sudarov, uz preporuku da se proda imovina koju poseduje ovo propalo preduzeće. Najvrednija imovina koju „Vojvodinaput" ima su nepokretnosti, a od njih najviše vredi upravna zgrada sa pomoćnim prostorijama, u ulici Žarka Zrenjanina 75. Što se opreme tiče, ona je u vrlo lošem stanju i uglavnom je van funkcije.

"Preduzeće nema nikakve potencijale, ni finansijske ni kadrovske, da se oporavi", zaključio je svojevremeno Sudarov i predložio Privrednom sudu da proglasi bankrotstvo preduzeća i da se njegova imovina rasproda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: