Poseta Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka: Planiraju se međunarodni i regionalni projekti

U okviru današnje posete Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka, pokrajinski sekretar za privredu i turizima Nenad Ivanišević, sastao se sa direktorom Agencije, Ivanom Кrsmanović, u prisustvu saradnika, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje i radu na zajedničkim regionalnim i međunarodnim projektima, prevashodno u oblasti turizma i zapošljavanja.

Izvor: B92.net

Sreda, 14.04.2021.

14:35

Poseta Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka: Planiraju se međunarodni i regionalni projekti
Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

S obzirom da su prioriteti RRA Bačka pored sistematičnog razvoja ženskog preduzeništva i socijalno preduzetništvo i kreativna ekonomija, mnogo je dodirnih tačaka sa resorima Sekretarijata u okviru kojih će se ostvariti značajnija saradnja u narednom periodu.

Sekretarijat je i u prethodnom periodu sarađivao sa RRA koja prati sve podsticajne mere i približava uslove i koncepte konkursa krajnjim korisnicima, kao institucionalnu podršku sektoru preduzetništva, prevashodno malih i srednjih preduzeća.

U okviru usluga konsultacija, učestvuju u pripremi dokumentacije i biznis plana.

Sekretar Ivanišević je istakao da RRA Bačka ostvaruje jedan od najboljih i najučinkovitijih rezultata u svom radu i aktivitetu, te pružanju podrške preduzetničkom sektoru, prateći njihov rad dugi niz godina. On je istakao da je pomoć i podrška kapaciteta, znanja i mreže koju je ostvarila RRA od velikog značaja za Sekretarijat.

Ivanišević je dodao da postoji inicijativa da se u toku maja mesecazajednički razmotre sva ključna pitanja u vezi sa socijalnom ekonomijom, uz uključenje svih relevantnih aktera, kako bi se kreirali koncepti i okviri koji će pobliže definisati parametre neophodne pružanje podrške ovoj oblasti od strane Sekretarijata.

Pored toga, neophodno je uspostaviti saradnju prevashodno u radu na projektima od obostranog značaja.

Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju. Članovi agencije su šesnaest pripadajućih lokalnih samouprava sa teritorije Bačke, i to opštine Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Кarlovci, Odžaci, Кula, Vrbas, Titel, Žabalj, Apatin, Temerin i gradovi Novi Sad i Sombor, kao i subjekti iz javnog i privatnog sektora.

RRA intenzivno u protekloj deceniji radi na jačanju institucionalnih kapaciteta lokalnih samouprava, realizaciji razvojnih programa i projekata na lokalnom i regionalnom nivou, a kroz programe obuke i stručnog usavršavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: