Subotica: "Toplana" nastavlja da greje

Iako bi grejna sezona zvanično trebalo da se završi sutra, JKP "Subotička toplana" nastaviće da isporučuje toplotnu energiju svojim korisnicima najkasnije do 30. aprila, ukoliko spoljnja temperatura u večernjim časovima bude iznosila 12 ili manje stepeni.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

12:48

Subotica:
Foto: Subotica.com

Gradskom Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, propisano je da grejna sezona zvanično traje do 15. aprila, ali je "Toplana" dužna da toplotnu energiju isporučuje svojim korisnicima i nakon tog datuma, ukoliko prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda spoljna temperatura tri dana uzastopno u 21 čas iznosi 12 ili manje stepeni.

"U tom režimu rada bićemo sve do 1. maja, nakon čega moramo da krenemo u proces remonta. To znači da tada moramo da prekinemo grejnu sezonu i započnemo remont za narednu 2021/2022. sezonu. Kada otvorimo kotlove, ni sami ne znamo šta ćemo zateći u njima i zbog toga je važno da na vreme krenemo sa remontom, kako bismo sve nepoznanice otklonili najkasnije do 15. septembra, kada treba da budemo u režimu spremnosti za novu grejnu sezonu". kaže direktor preduzeća Predrag Bobić za portal subotica.com.

Grejna sezona koja se polako privodi kraju počela je 12. oktobra prošle godine, a kako ističe Bobić, protekla je bez većih problema i žalbi građana.

"Nismo imali nikakvih ispada iz sistema, a iako još čekamo zvaničan izveštaj za celu grejnu sezonu, mogu da kažem da smo imali rekordno mali broj pritužbi i žalbi građana. Uglavnom su to bile žalbe na curenje na radijatorima ili na ambijentalnu temperaturu zbog vazduširanja i slično, ali nijedan krupniji problem nismo imali ove sezone, osim jednog dana na početku, kada "Srbija gas" nije isporučivao gas na teritoriji cele Vojvodine", ističe Bobić.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do kraja ove nedelje najviša dnevna temperatura neće prelaziti 13 stepeni, dok će najniža iznositi 0 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: