Novosadskim hotelima donirana pomoć Evropske unije

Evropska unija, u okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, počela je distribuciju "Čisto i sigurno" materijala, tako da je svim novosadskim hotelima direktno donirana oprema, saopšteno je danas.

Izvor: B92

Petak, 09.04.2021.

14:24

Novosadskim hotelima donirana pomoć Evropske unije
Foto: Depositphotos/miflippo

Donacija Evropske unije od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak, piše u saopštenju.

Paketi opreme su stigli i do Turističke organizacije grada Novog Sada, koja je dobijenu opremu i materijal dodelila objektima turističke privrede koji nisu bili obuhvaćeni direktnom donacijom i na ovaj se način priključila sprečavanju širenja korona virusa i pružila podršku i pomoć ugostiteljskim objektima i pružaocima usluga smeštaja.

Doniranu opremu su dobili "Salaš 137" kao i tri hostela - "Sova", "A&A", "City", kojima će ta pomoć mnogo značiti zbog očekivane veće frekvencije gostiju u njihovim objektima u predstojećem periodu.

Projekat "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam" je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-kovid mera.

Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme "Čisto i sigurno", inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima, prenosi RTV.

Budući da će Novi Sad 2022. nositi titulu Evropske prestonice kulture, u planu su mnogi događaji koji će doprineti većem broju posetilaca u ustanovama kulture, pa je dezinfekcioni materijal dostavljen i ustanovama kulture u Novom Sadu i to Muzeju grada Novog Sada i Fondaciji Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture", odnosno za Kulturnu stanicu "Svilara" .

Pored podrške turizmu, EU je kroz projekat "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam" već opredelila milion evra, kao bespovratnu pomoć privatnom turističkom sektoru istočne i jugoistočne Srbije.

Projekt je rad počeo pre izbijanje pandemije, novembra 2019. godine da bi se podstako razvoj turizma u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju. Projekat finansiraju EU i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: