Kreće javna rasprava o izmenama Statuta Subotice koji predviđa uvođenje bunjevačkog jezika

Javna rasprava o predlogu Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu, trajaće od 9. do 23. aprila, a u njoj mogu da učestvuju svi zainteresovani građani, predstavnici udruženja i sredstva javnog informisanja.

Izvor: subotica.com

Četvrtak, 08.04.2021.

12:10

Kreće javna rasprava o izmenama Statuta Subotice koji predviđa uvođenje bunjevačkog jezika
Foto: Subotica.com

Predlozi, sugestije i mišljenja građana i ostalih učesnika u javnoj raspravi u pisanoj formi dostavljaju se na adresu: Skupština grada Subotice, Subotica, Trg slobode 1, s naznakom na poleđini koverte „za javnu raspravu“, a u elektronskoj formi na adresu: sgsekretar@subotica.rs.

Otvoreni sastanak za sve zainteresovane učesnike biće organizovan 23. aprila u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 9 časova, prenosi subotica.com.

Na 8. sednici Skupštine grada usvojen je predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu. Nakon okončanja javne rasprave, Odluka o izmeni Statuta ponovo će se naći pred odbornicima Skupštine grada na usvajanju.

Predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice može se pogledati na sajtu Grada Subotice, kao i u Službenom listu Grada Subotice br. 8/21, a tekst predloga Odluke lično svakog radnog dana od 9 do 14 časova u Gradskoj kući, u kancelariji 125 (Služba za skupštinske poslove).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: