Napušteno zemljište u Nišu postaje park

Prostor na Bulevaru Nemanjića, pored gradilišta tržnog centra "Delta planet" biće preuređen u park, najavili su predstavnici grada Niša.

Izvor: Niške vesti

Četvrtak, 08.04.2021.

12:08

Napušteno zemljište u Nišu postaje park
Foto: Depositphotos, anatols

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska je kazala da je ovih dana započelo uredjenje „šume“ koja se nalazi na samom prostoru bulevara i naglasila da će na tom prostoru ostati svo "zdravo" drveće, prenose Niške vesti.

Gradski većnik Nenad Stanković kazao je da će to dosadašnje "ruglo" grada raskrčiti radnici javno-komunalnog preduzeća "Mediana" i dodao da će biti puno posla jer se osim šiblja, na tom prostoru nalaze i divlje deponije.

Stanković je ranije rekao da novi park neće biti "komercijalizovan", tako da u njemu neće biti trafika i kafića.

Takođe je potvrdio da je grad odustao od plana da na prostoru pored Bulevara Nemanjića bude izgrađena koncertna dvorana.

"Nismo odustali od koncertne dvorane, ali smatramo da treba naći bolju, primereniju lokaciju i da ovde ipak treba da bude park, jer ima malo zelenih površina u ovom betonu", izjavio je Stanković.

Prema nezvaničnim informacijama, građevinska inspekcija pokrenula je proceduru za rušenje bespravno izgradjenih objekata na zemljištu između Bulevara Nemanjića i novog tržnog centra "Delta Planet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: