Počeli radovi - Beograd dobija prvo groblje za kućne ljubimce, ali ne i za lutalice VIDEO

Pre godinu dana najavljeno je da će Beograd dobiti prvo groblje za kućne ljubimce. U Bloku 51 na Novom Beogradu juče su počeli radovi.

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 11.03.2021.

10:01

Počeli radovi - Beograd dobija prvo groblje za kućne ljubimce, ali ne i za lutalice VIDEO
Foto: Depositphotos, rose4

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će radovi trajati šest meseci, te da će do septembra Beograd imati izgrađeno groblje kućnih ljubimaca.

Na samom ulazu planirana je administartivna zgrada, odnsno veterinarska ambulanta i prostorije za ispraćaj. Sa strane će biti dva zelena pojasa sa drvoredima,a unutra će biit 2000 mesta sa sahranjivanje, a biće omogućena i kremacija. U donjem delu biće izgrađena spalionica animalnog otpada.

Kaže da će biti groblje za kućne ljubimce, jer vlasnik mora da plati sahranu, a što se tiče lutalica "to je problem koji će se reševati u budućnosti".

"Beograd će inicirati čitav niz izmena zakonskih propisa kako bi se promovisalo odgovorno vlasništo", kaže on.

Vesić je ocenio da je sama izgradnja groblja civilizacijski iskorak.

Kako je ranije najavljivano, groblje će se prostirati na oko 15.000 kvadratnih metara, a vrednost radova je oko 140 miliona dinara.

Imaće administrativnu zgradu od 300 kvadrata, parking sa 20 mesta, krematorijum, te različita mesta za sahranjivanje kućnih ljubimaca.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: