Novi Sad dobija novi most na Dunavu i obilaznicu

Novi Sad uskoro će dobiti novi most na Dunavu u sklopu obilaznice, a gradiće se i pristupne saobraćajnice. Ovaj most biće značajan utoliko što će trasu obilaznice spojiti sa budućim Fruškogorskim koridorom.

Izvor: NS Uživo

Sreda, 10.03.2021.

13:56

Novi Sad dobija novi most na Dunavu i obilaznicu
Ilustracija: Depositphotos, val_th

Održana je prva sednica radne grupe za praćenje i realizaciju projekta izgradnje obilaznice oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama i sa mostom na Dunavu, a u svojstvu kopredsednika sednici je prisustvovao i gradonačelnik Miloš Vučević.

"Zajedno sa drugim kopredsenikom ove grupe, poštovanim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, konstatovali smo da sve pripremne radnje u vezi sa ovim izuzetno važnim projektom idu po planiranoj dinamici, a dogovorili smo i buduće korake. Grad Novi Sad je primio tri ponude kineskih kompanija za izvođenje radova, a postupak će sprovoditi Koridori Srbije. Dogovorena je kompletna finansijska konstrukcija koju će pokriti Republika Srbija. Predviđena vrednost radova je oko 130 miliona evra, što dovoljno govori o značaju ove kapitalne investicije. Projekat obilaznice i izgradnje novog mosta na Dunavu ima i širi regionalni značaj jer će se time omogućiti spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom čija izgradnja počinje u narednim mesecima, a time će se ovaj deo Srbije potpuno infrastrukturalno promeniti", rekao je Vučević nakon sednice.

Dodao je da je veliki posao pred njima, te da je posle sastanka radne grupe i pobedničke atmosfere koju je tamo osetio siguran da će radovi krenuti što pre i da će sve “izgurati” do kraja kako je i predviđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: