Koliko je Jagodinaca primilo vakcinu? VIDEO

Za mesec i po dana od početka imunizacije, u Jagodini je prvu dozu vakcine u borbi protiv korona virusa primilo više od 12 hiljada ljudi, dok je revakcinisano više od 6000 pacijenata.

Izvor: KCN online

Ponedeljak, 08.03.2021.

15:36

Koliko je Jagodinaca primilo vakcinu? VIDEO
Foto: TV Koprernikus

Imunizacija u ovom gradu vrši se na tri punkta: u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Sportskoj hali „JASSA“. Svi koji žele da se vakcinišu, mogu da biraju između četiri vakcine: kineske „Sinofarm“, američke „Fajzer“, ruske „Sputnjik V“ i britansko-švedske „Astra zeneka“.

Organizatori su istakli da su zadovoljni odzivom građana i njihovim interesovanjem za vakcinaciju.

"Sve protiče u najboljem redu. Nema gužvi, zadržavanja i redova. Trudimo se da svaki građanin Jagodine ima svoj termin od pet minuta. Građani poziv dobijaju od strane Elektronske uprave, ali i poziv od zaposlenih u Skupštini grada Jagodine. Sve protiče u najboljem redu i što se tiče mera koje su izrečene od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije", rekla je Marija Jovanović, pomoćnik gradonačelnika Jagodine.

Za vreme vikenda od strane inspekcijskih službi nije uočena nijedna nepravilnost, navodi ona i dodaje da su građani Jagodine vrlo savesni, disciplinovani, poštuju sve usvojene mere.

"Uz dobru organizaciju Skupštine grada Jagodine, Opšte bolnice i Doma zdravlja, kod nas su svi na vreme primili vakcinu".

Građani se, za pomoć oko prijave za imunizaciju putem Elektronske uprave, mogu obratiti Službi koja se nalazi u Skupštini grada Jagodine čiji su telefoni: 035/ 244-762, 035/244-763 i 035/8150-519 , rekla je Jovanović.

Lekari su rekli da težih neželjenih reakcija posle primanja prve i druge doze kod pacijenata nije bilo. Uglavnom su se javljali otoci, malaksalost i kratkotrajna temperatura, što je i uobičajeno posle primljene vakcine.

Ipak, još jednom su napomenuli da svi i dalje treba da se pridržavaju mera koje je propisao Krizni štab.

"Savetujemo im da i dalje nose maske i da drže distancu, naročito između te prve i druge doze. U tom periodu još uvek imunitet nije postignut i nije stvoren dovoljan broj antitela. Tek posle tri-četiri nedelje mogu da se opuste čisto zbog sebe, ali maske treba da drže kako bi štitili ostale građane", rekla je dr Aleksandra Jovanović, lekar u jagodinskom Domu zdravlja.

Među pacijentima i dalje ima najviše pripadnika starije populacije. Oni koji su primili vakcinu rekli su da ništa ne boli, da su zadovoljni ljubaznošću medicinskog osoblja, ali i kompletnom organizacijom imunizacije.

Svi koji žele da prime neku od četiri ponuđene vakcine mogu se prijaviti preko portala elektronske uprave. Takođe, svi slabo pokretni ili nepokretni građani koji su se prijavili, biće vakcinisani na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: