U Beogradu 818 kontrola, ispražnjeno 10 objekata, napisano 120 kazni VIDEO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u glavnom gradu tokom vikenda izvršeno 818 kontrola poštovanja epidemioloških mera, da je 10 objekata ispražnjeno i da je naplaćeno 120 kazni.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.03.2021.

10:11

U Beogradu 818 kontrola, ispražnjeno 10 objekata, napisano 120 kazni VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Radojičić je rekao da od 12 sati u subotu, kada su stupile na snagu pooštrene mere, nije bilo kršenja u ugostiteljskim objektima i da su veći problem žurke u privatnim stanovima.

On je, gostujući na TV Prva, ponovo apelovao da se takve žurke ne organizuju i istakao da je to nedopustivo.

Gradonačelnik je naveo da je individuialna odgovornost ključna stvar i da je na svima nama teret da se poštuju propisane mere kako bi se epidemija korona virusa obuzdala.

Radojičić je ukazao na težinu uloge epidemiologa i istakao da je na njihovim leđima ogroman teret i da su pod velikim pritiskom.

On je rekao da se pokušava naći balans između stava lekara i onih koji smatraju da privreda mora da radi.

Gradonačelnik Beograda kaže da razume stav medicinskog dela Kriznog štaba da nisu zadovoljni uvedenim merama jer su oni, prema njegovim rečima, pod pritiskom i žele da pomognu, kao i pod pritiskom svih nas da privreda opstane, ali je ocenio da su njihovi stavovi ispoštovani u dovoljnoj meri.

Radojičić je istakao da se čini da je nađena mera koja zaustavlja dalji rast broja obolelih i da deluje da se epidemiološka kriva zaravnjuje.

On je dodao da bi možda pristup otvaranju bašti ugostiteljskih objekata mogao da bude liberalniji, a da se bude striktiniji kada je reč o unutrašnjosti objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: