Beograd nabavlja blokatore za motore autobusa

Grad Beograd nabaviće blokatore za motore za oko 200 autobusa javnog gradskog prevoza koji takve blokatore nemaju, a sve u cilju veće bezbednosti putnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2021.

12:28

Beograd nabavlja blokatore za motore autobusa
Foto: Depositphotos, milangucci

"Doneli smo odluku da sredinom marta, odmah posle usvajanja rebalansa GSP-a, sprovedemo nabavku koja u finansijskom smislu nije velika, ali je značajna za sve koji koriste autobuse", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić novinarima u Beogradu.

Naveo je da u tom preduzeću postoji 560 autobusa sa blokatorima motora, koji ga zaustavljaju ukoliko vrata nisu pravilno zatvorena, ali i oko 200 autobusa starije generacije koji te blokatore nemaju.

"Zbog nesreća koje su se nažalost dešavale, doneli smo odluku da nabavimo i ugradimo blokatore i u te autobuse, kako bi svi bili sigurni da ukoliko vrata nisu pravilno zatvorena autobus ne može da bude pokrenut", rekao je Vesić i dodao da je to važna stvar za bezbednost svih koji koriste autobuse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: