Austrija otvara konzulat u Novom Sadu

Zoran Tadić imenovan je za počasnog konzula Republike Austrije u Republici Srbiji.

Izvor: RTV

Utorak, 02.03.2021.

10:43

Austrija otvara konzulat u Novom Sadu
Foto: Depositphotos, maxxyustas

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova Republike Srbije, gospođa Vera Vukičević uručila je 25. februara 2021. godine u prostorijama Ministarstva u Beogradu, egzekvaturu počasnom konzulu Republike Austrije u Republici Srbiji, Zoranu Tadiću, piše RTV.

Ceremoniji uručenja je prisustvovao i ambasador Austrije u Srbiji HE Nikolaus Luteroti.

Zvanično otvaranje i početak rada Konzulata, sa nadležnošću za oblast Autonomne Pokrajine Vojvodine, se očekuje u narednim nedeljama o čemu će javnosti biti blagovremeno obaveštena.

Konzulat će doprinositi razvoju bilateralne saradnje dve zemlje, naročito u domenu privrede, kulture i nauke. Sedište Konzulata će biti u ulici Partizanska 27b u Novom Sadu.

Počasni konzul g. Zoran Tadić, direktor je novosadske kompanije Neofyton, koja je zastupnik vodećih svetskih kompanija u oblasti industrije plastike, a najznačajniji partner joj je austrijska kompanija Engel.

Tadić već dugo uspešno sarađuju sa Privrednom komorom Austrije u Srbiji i Nigeriji, a član je i odbora za saradnju nauke i privrede, pri privrednoj komori Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: