Ekološka katastrofa u Surčinu: U centru istovareno sedam tona pilećih nogica, smrad nesnosan VIDEO

U samom centru beogradske opštine Surčin, ekološka katastrofa! Na sred jedne livade istovareno je čak sedam tona smrznutih pilećih nogica.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

19:53

Ekološka katastrofa u Surčinu: U centru istovareno sedam tona pilećih nogica, smrad nesnosan VIDEO
Foto: Screenshot/Prva TV

Ekipa Prve TV je obišla kontaminirani prostor u blizini porodičnih kuća i na nekoliko stotina metara od zgrade opštine, pijace i lovačkog doma.

Ekipe "Veterine" su po pozivu meštana očistile deo otpada a njihova brza intervencija sprečila je dalje širenje nesnosnog smrada na širem području. Preostale pileće nogice, odnosno više od tri tone, koje su se zbog lepog vremena skroz otopile, danas je trebalo da budu uklonjene. Za taj posao opština Surčin je obezbedila bager utovarivač.

"Na četiri kilometra odavde su vodoizvorišta tako da nam je pretila ekološka katastrofa da se zagadi pijaća voda", kazao je za Prvu TV Predrag Baroš, predsednik Opštine Surčin.

Građani su uspeli da zapišu registarske oznake kamiona koji je dovezao i istovario otpad i to je prosleđeno policiji, koja treba da ustanovi kome pripadaju.

"Novosti" nezvanično saznaju, da se u jednoj beogradskoj firmi pokvarila komora za hlađenje. Ta firma je sklopila dogovor sa drugom firmom da pokvarene pileće nogice odveze iz hangara. Oni su to i uradili ali su nogice istovarene na livadi u centru Surčina.

"Inspekcija je na terenu i obišla je sve firme koje su u tom poslu, definitivno nije nijedna sa teritorije Opštine Surčin", kaže Baroš.

Opština Surčin godinama se bori sa divljim deponijama a trenutno ih je više od dvadeset.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: