Kragujevac: Raspisan konkurs za projekte crkava

Grad Кragujevac objavio je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za organizacije i zajednice u oblasti vera na teritoriji Кragujevca za 2021. godinu.

Izvor: RTK

Utorak, 23.02.2021.

13:37

Kragujevac: Raspisan konkurs za projekte crkava
Foto: Neda Gavrilovicc/Shutterstock

Sredstva za realizaciju u iznosu od sedam miliona dinara planirana su Odlukom o budžetu grada Кragujevca za ovu godinu, a raspoređena su Programom rasporeda sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa za grad Кragujevac, piše RTK.

Pravo na podnošenje prijave, kao i pravo na dobijanje i korišćenje sredstava po Кonkursu imaju crkve i verske zajednice, verske organizacije, kao i verske institucije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o crkvama i verskim zajednicama.

Predlozi projekata verskih zajednica moraju da se odnose na prioritetne oblasti – unapređenje verske slobode, prosvete, kulture.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za verske zajednice, Mirko Čikiriz, pozvao je zainteresovane da se pijave za budžetska sredstva u skladu sa zakonskim odredbama.

Ipak, za mnoge građane je nepoznanica koliko verskih konfesija ima u gradu.

Verske zajednice, crkve, organizacije i institucije koje planiraju da apliciraju za budžetska sredstva moraju potrebnu dokumentaciju da dostave u tri primerka u jednoj koverti.

Svi podaci mogu se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada Кragujevca ili u Gradskoj upravi za društvene delatnosti i poslove sa građanima.

Кonkurs je otvoren 30 dana, a završava se 12. marta 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: