Nova linija prevoza uskoro na ulicama Beograda FOTO/VIDEO

Nova EKO linija imaće trasu od Beograda na vodi do bazena "Gale Muškatirović" na Dorćolu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, dodajući da je tender već završen i da bi vozila trebalo da se nađu na ulicama grada do kraja ove ili početka sledeće godine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.02.2021.

11:32

Nova linija prevoza uskoro na ulicama Beograda FOTO/VIDEO
Foto: Beoinfo

On je na početnoj stanici EKO 1 linije kod Vukovog spomenika rekao da će Grad Beograd tokom ove godine obnoviti vozni park sa 10 električnih i 100 novih autobusa na gas, procenjene vrednosti oko 30 miliona evra.

Podsetio je da je od 2014. nabavljeno 339 novih autobusa, vrednosti oko 65 miliona evra i da je 2019. kupljeno 244 autobusa, vrednosti oko 45 miliona evra.

Kako je istakao, savremeni i novi autobusi pružaju putnicima mnogo veći komfor, zbog čega će, kaže, zasigurno i veći broj ljudi koristiti javni prevoz.

"S druge strane, nova vozila manje zagađuju životnu sredinu, što je u današnje vreme izuzetno važno. Nabavkom novih vozila doprinosimo daljem razvoju javnog prevoza u Beogradu", naglasio je Radojičić.
Prodajom karata obezbeđeno je 7,5 milijardi dinara, tako da je Grad sufinansirao oko osam milijardi dinara.

Oko 110.000 zaposlenih kupuje pretplatne karte na godišnjem nivou, ali čak 200.000 zaposlenih ne, rekao je Radojičić novinarima.

Kako je naveo, ukoliko bi se kupovina karata povećala za 50 odsto, na godišnjem nivou, Grad bi obezbedio više od 150 novih vozila.

"Zato treba da podignemo svest i svi damo doprinos jer to je način da se unapredi vozni park javnog prevoznika", poručio je gradonačelnik.
rektor GSP "Beograd" Radiša Momčilović rekao je da je javna nabavka za kupovinu 10 novih električnih autobusa sprovedena, te da se isporuka očekuje krajem ove godine.

Rekao je i da će, nakon prijema autobusa GSP predložiti da nova linija ima oznaku EKO 2, te da trasa bude od Beograda na vodi, Nemanjinom, Slavijom, preko Terazija, do Dorćola.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: