Kako će izgledati zgrada BIGZ-a? Ulaže se više od 40 miliona evra, kraj radova na jesen 2022. FOTO

Zgrada BIGZ-a za oko godinu i po dana dobiće novi izgled.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2021.

16:12

Kako će izgledati zgrada BIGZ-a? Ulaže se više od 40 miliona evra, kraj radova na jesen 2022. FOTO
Foto: Remorker Architects

Kako poručuju iz kompanije Marera, u zgradu nekada najveće štamparije na Balkanu ukupno će biti uloženo više od 40 miliona evra, i ona će biti novi ukras grada za nešto više od 18 meseci koliko je planirano za rekonstrukciju. Kako je u pitanju antologijsko delo srpske moderne arhitekture, kompanija će tesno sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana.

"Marera Real Estate Partners je u svom prvom partnerskom projektu kupila zgradu BIGZ-a koju će obnoviti prema oprobanom konceptu kojim se njena sestrinska kompanija, Marera Properties, pozicionirala kao lider u rekonstrukciji znamenitih objekata u Beogradu. Nakon hvaljene transformacije bivše fabrike Beko u današnji Kalemegdan biznis centar i paralelno sa pretvaranjem Palate Beograd u najmodernije kancelarijske prostore, Marera započinje novi projekat sa kompanijom 'Aleksandar gradnja', kao partnerom sa dokazanom ekspertizom u rezidencijalnoj gradnji. Firma MPP BIGZ, u kojoj obe strane imaju po 50 odsto učešća, novi je vlasnik BIGZ-a", navodi se u saopštenju kompanije.
Foto: Remorker Architects
Kao budući moderni poslovni centar, BIGZ će kompanijama zainteresovanim za zakup ponuditi kombinaciju klasičnih kancelarija različitih veličina i open space koncepta, ali i mogućnost da organizacija prostora i dizajn enterijera budu u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama i specifičnim zahtevima.

Direktorka kompanije Milana Srećkov podsetila je da zdanje ima više od 40.000 metara kvadratnih, od čega je nešto više od polovine upotrebnog prostora usled impresivno projektovanih hodnika i stepenišnih zona.

"Ulazak u ovaj projekat sa 'Aleksandar gradnjom' doprineće efikasnosti njegove realizacije, a ujedno otvara vrata novim saradnjama i partnerstvima. Na domaćem tržištu nekretnina kancelarijski segment je daleko od zasićenog i tu vidimo prostor za nove investicije", izjavila je Srećkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: