Novi Pazar: Za medijske projekte 55 miliona, formirana stručna komisija

Odlukom Gradonačelnika Novog Pazara formirana je komisija za ocenu medijskih projekata koji će se sufinansirati iz gradskog budžeta u 2021. godini.

Izvor: Indeksonline

Utorak, 02.02.2021.

09:53

Novi Pazar: Za medijske projekte 55 miliona, formirana stručna komisija
Foto: Depositphotos, macor

Komisiju će činiti Slobodan Radičević (predlog Udruženja novinara Srbije), Jelica Popović (predlog Udruženja medija i medijskih radnika) i Radojica Bunčić (nezavisni medijski stručnjak), piše Indeks onlajn.

U Rešenju objavljenom na sajtu gradske uprave navodi se da je Slobodan Radičević, dugogodišnji medijski radnik i urednik Radio televizije Kruševac. Jelica Popović novinarka Radio televizije Priboj i Radojica Bunčić novinar sa radnim angažmanom u različitim beogradskim i regionalnim medijima.

Za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima ove godine iz gradskog budžeta planirano je 55 miliona dinara, od čega je million dinara usmeren na finansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina.

Ovo je prvi put da se iz gradskog budžeta planiraju direktna sredstva za podršku medijskim sadržajima na bosanskom jeziku, što do sada nije bila praksa.

Na Konkursu je pristiglo 38 projektnih prijava medija, produkcija i udruženja građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: