Potencijalna izgradnja solarne elektrane: Prezentovane izmene prostornog plana za područje KO Vrelo

U okviru javnog uvida koji traje do 3.februara 2021.godine, u sali Gradske opštine Pantelej stručni tim planera iz niškog Zavoda za urbanizam, u svojstvu obrađivača Prostornog plana administrativnog područja grada Niša, prezentovao je prve izmene i dopune ovog dokumenta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

18:00

Potencijalna izgradnja solarne elektrane: Prezentovane izmene prostornog plana za područje KO Vrelo
Foto: Depositphotos, anterovium

Izmene se sprovode po skraćenom postupku, predviđenom po zakonu kod malih izmena, kao što je u ovom slučaju i tiču se promene namene šumskog i poljoprivrednog zemljišta u građevinsko na području KO Vrelo, a radi potencijalne gradnje solarne elektrane, prenosi Gradski portal 018.

Za navedene izmene dobijene su saglasnosti svih resorno-nadležnih institucija a sastavni deo Planske procedure je Izveštaj o strateškom uticaju na životnu sredinu čiji je primarni cilj očuvanje prostora i kvaliteta životne sredine u optimalnoj meri sa predviđenim merama zaštite na lokacijama gde je procenjeni minimalni uticaj moguć.

Prezentaciji je, pored užeg rukovodstva Gradske opštine Pantelej, prisustvovao i predstavnik zainteresovanih građana i firmi sa ovog područja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: