"Vreme je da se radno vreme produži bar do 22 sata"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će Grad na narednoj sednici Кriznog štaba ponovo tražiti da se radno vreme u sektoru usluga produži sa sadašnjih 20 na 22 sata.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 21.01.2021.

13:51

Vesić je rekao da se o ovom zahtevu razgovaralo na prošloj sednici Кriznog štaba kada je u ime Grada Beograda, Privredne komore i privrede izneo ovaj zahtev, prenosi Beoinfo.

"Razumem da medicinski deo Кriznog štaba ima svoje argumente i da je protiv popuštanja mera, ali kriza koju je izazvao virus kovid-19 nije samo zdravstvena već i ekonomska. Stoga se prilikom donošenja odluka o merama moraju uzeti u obzir i argumenti privrede", naveo je Vesić.

On je rekao da je o tome razgovarao sa predstavnicima Privredne komore Srbije i privrednicima i da on iznosi zajednički stav.

Кako je dodao, sada kada se vidi "svetlo na kraju tunela" i kada je počela imunizacija, vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata.

"Možemo da razumemo zahteve medicinskog dela Кriznog štaba da se mere ne popuštaju do kraja januara, ali očekujemo da se to dogodi najkasnije 1. februara. Zahvaljujući naporima predsednika Vučića, mi smo treća zemlja u Evropi u kojoj je počela vakcinacija i obezbeđeno dovoljno besplatnih vakcina za sve građane. Danas imamo više vakcina nego sve zemlje Zapadnog Balkana zajedno. Posebno sam srećan jer je Grad Beograd uspeo da se izbori da sektor usluga radi do 20 sati", rekao je Vesić.

Istakao je da danas u Beogradu lokali rade dok je sve zatvoreno u Parizu, Berlinu, Londonu, Pragu i Beču. Vesić je dodao da je država uspela da nađe meru između očuvanja javnog zdravlja i radnih mesta.

"Obezbedili smo da Beograd radi i tako omogućili desetinama hiljada ljudi da dobijaju plate. Ponosan sam na to. Svesno sam se borio za radna mesta iako sam bio meta napada. Znao sam da ako se zatvori sektor usluga, samo u Beogradu ostaje bez posla 40.000 žena i muškaraca. Danas se borim i za svaku vakcinu više za Beograd", istakao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: