"Niš je spreman": Gradonačelnica će se vakcinisati kineskom vakcinom

Niš je spreman za masovnu vakcinaciju, spremili smo u svih pet gradskih opština ukupno 43 punkta, danas krećemo sa šest punktova koji su pristupačni, imaju parking i rampe za osobe sa invaliditetom, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na sednici državnog rukovodstva i Operativnog tima za vakcinaciju.

Izvor: Niške vesti

Utorak, 19.01.2021.

10:09

Foto: Depositphotos, belchonock

"Centralni objekat za vakcinaciju je centralni objekat Doma zdravlja. U vakcinaciji će učestvovati 20 tima sa oko 80 ljudi", izjavila je Sotirovski, pišu Niške vesti.

Prema njenim rečima u Niš je noćas stiglo 5.100 doza kineskih vakcina protiv korona virusa, a do sada je vakcinisano Fajezrovom vakcinom 1.841. osoba Gerontološkim centrima i zaposleni u zdravstvenim ustanovama.

"U gerontološkim centrima su vakcinisani svi koji su se prijavili. U Domu zdravlja otvoren kol centar, a najstariji sugrađani se motivišu i kroz kućnu negu Doma zdravlja i kroz razgovor sa zaposlenima u gerontološkim centrima", izjavila je Sotirovski.

Ona je najavila da će sutra primiti kinesku vakcinu i da će tom prilikom kroz lokalne medije pozvati gradjane u Nišu da se masovno prijave za vakcinaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: