"Izlaz na autoput preko petlje Batajnica u aprilu"

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je danas radove na petlji Batajnica, zajedno sa predstavnicima izvođača radova kompanije "Štrabag" i stručnog nadzora "Eptise" i rekao da se radovi odvijaju prema planiranim rokovima i da će građani u aprilu dobiti direktan izlazak na auto-put E-75 i vezu sa starim novosadskim putem.

Izvor: B92

Subota, 16.01.2021.

19:00

Foto: Depositphotos, CreativeNature

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 km, povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75.

"Za nas je ovo jedan od značajnijih projekata na teritoriji Beograda, s obzirom da će petlja Batajnica povezati ovo naselje sa autoputem i umnogome olakšati svakodnevni život za stanovnike Batajnice. Radovi na ovoj petlji odvijaju se prema planiranim rokovima i građani će u aprilu 2021. godine dobiti direktan izlazak na auto-put E-75 i vezu sa starim novosadskim putem", izjavio je Antić.

Petlja Batajnica je projekat na koji su građani Batajnice, Nove Pazove, Zemuna, Galenike, Ugrinovaca čekali skoro čitavu deceniju.

Takođe, ovaj projekat povezaće auto-put E-75 sa logističkim centrom za intermodalni transport.

"Intermodalni terminal je strateški projekat Vlade Srbije, značajan zbog povezivanja putničkog i železničkog saobraćaja. U pitanju je prvi srpski terminal na kome će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova. Ovde će se obavljati svi logistički poslovi, kao što su špedicija, skladištenje, prevoz i carina. Zbog toga je petlja Batajnica prepoznata od strane Vlade i predsednika Vučića kao projekat čija će izgradnja doprineti efikasnijem privrednom i ekonomskom razvoju zemlje", naglasio je Antić, saopšteno je iz Koridora Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: