Zahvaljujući privatnom smeštaju Palić bez većih gubitaka

Pored nastavka finansiranja kapitalnih ulaganja u Vojvodini, koja su važna za razvoj turizma, Pokrajinska vlada ove godine želi da pomogne što većem broju malih turističkih objekata. Subotica, zajedno sa Palićem spada među retke destinacije u Srbiji, koje imaju više od 200 registrovanih objekata u privatnom smeštaju.

Izvor: RTV

Utorak, 12.01.2021.

12:17

Zahvaljujući privatnom smeštaju Palić bez većih gubitaka
Foto: Depositphotos, miroslav110

Već godinama unazad za dobre turističke pokazatelje u Subotici i na Paliću najzaslužniji je privatni sektor. Subotica je zbog epidemije korona virusa prošle godine pretrpela značajne gubitke, ali zato Palić, upravo zahvaljujući privatnim smeštajnim kapacitetima, nije, prenosi RTV.

“Mi možemo reći da smo jedna od retkih destinacija koja ima preko 200 regitrovanih objekata u privatnom smeštaju, u Subotici i na Paliću. Svakako da je to jedan od važnijih segmenata turističke privrede i nešto na čemu svakako u budućnosti treba raditi, kako bi se kvalitet usluga podigao na još viši nivo, i naravno povećao i broj samih smeštajnih kapaciteta. Naravno da očekujemo i od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, i od republičkog ministarstva da će ovaj vid, i ovaj segment turitičke privrede da subvencioniše u narednom periodu“, ističe Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotica.

Za Pokrajinsku vladu, ali i nadležno republičko ministarstvo, Subotica i Palić predstavljaju jedinstvenu turitičku destinaciju. Pored nastavka ulaganja u kapitalne objekte, kao što su Narodno pozorište ili Velnes centar, ove godine žele da u što većem broju podrže i vlasnike manjih turističkih objekata.

“Suština turizma jeste da možete da pružite mnogo, da bi turista mogao da iskoristi ono što ga interesuje. Jer, ako se orijentišemo samo na jedno, možda gubimo jednu veliku lepezu naših gostiju. Naša ideja je dakle, da pomognemo što većem broju privrednika, privatnika, da na taj način prepoznaju da mogu da obnove svoju opremu, da mogu da kupe nove mašine, da mogu da prošire svoje kapacitete, jer videli smo da recimo letos na Paliću nije bilo dovoljno mesta”, objašnjava dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Degustacioni turizam je takođe jedan važan segment ove privredne grane u Vojvodini, i tu, kako Ivanišević objašnjava, takođe žele da pomognu vinarima i vinogradarima. Da podsetimo, konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam biće zainteresovanima na raspolaganju od narednog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: