Zbog cene grejanja 104 potrošača se isključila sa mreže u Jagodini

Isključenja na lični zahtev sa toplovodne mreže u Jagodini, započeta pre pet godina kada se u jednoj godini isključilo 600 potrošača zbog visoke cene grejanja, nastavljeno je i ove godine, kada su se isključila 104 potrošača.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.12.2020.

11:50

Zbog cene grejanja 104 potrošača se isključila sa mreže u Jagodini
Foto: Depositphotos, fabian19

Svi koji su se isključili ove godine korisnici su stambenog prostora čija je ukupna površina 4.680 kvadratnih metara, navedeno je u izveštaju o poslovanju J. P "Gradska toplana" u ovoj godini.

"Trend isključenja je opadajući, svake godine sve manji broj korisnika se opredeljuje za drugu vrstu grejanja", navodi se u izveštaju, uz konstataciju da ove godine "nije bilo novih priključaka stambenog i poslovnog prostora".

Vlasnici stambenog i poslovnog prostora, koji se samoinicijativno isključuju sa toplovodne mreže, uglavnom prelaze na drva i ugalj, a neki, kako su rekli za Tanjug, kombinaciju čvrsto gorivo i struja.

"Gradska toplana", koja sa preko 17 kilometara toplovodne mreže, greje oko tri miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, oko 6.000 stanova, socijalne, predškolske i školske ustanove, administrativni centar garda, kao "najveći rizik u poslovanju" navodi, "nelikvidnost koja je posledica loše naplate grejanja".

"Loša naplata ima za posledicu veliki dug Srbijagasu, što prouzrokuje čestu blokadu tekućeg računa i znatno otežava normalan rad preduzeća. Troškovi gasa, učestvuju u ukupnim triškovima materijala i energije sa 92 odsto", navodi se u izvešataju.

Takođe, navodi se da iduće godine nije predviđeno povećaje cene grejanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: