Gradonačelnik Kragujevca: Sistem jeste opterećen, najviše se brinem za medicinske radnike

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je danas da sistem jeste opterećen, te da "najviše brine za medicinske radnike. On je naveo da nije problem obezbediti koliko god je potrebno kreveta, već je problem obezbediti zdravstvene radnike onoliko koliko je potrebno jer i među njima ima zaraženih.

Izvor: B92.net

Sreda, 02.12.2020.

15:11

Gradonačelnik Kragujevca: Sistem jeste opterećen, najviše se brinem za medicinske radnike
Foto: Grad Kragujevac

"Za sada se uspešno nosimo sa time", rekao je gradonačelnik Dašić i izjavi za RTV Vojvodina. Kragujevac trenutno ima dve kovid ambulante, 10 klinika u Кliničkom centru je u kovid sistemu, država je pomogla da se obezbedi novih 200 kiseoničnih mesta, navoe je on.

Kako je rekao, redovno se vrše inspekcijske kontrole. "U poslednjih nedelju dana izvršeno je preko 1000 kontrola, a zabeleženo je svega 5 ili 6 prekoračenja radnog vremena, uglavnom u ugostiteljskim objektima".

Dve kovid ambulante rade u punom kapacitetu i za sada nema potrebe za otvaranjem treć, rekao je gradonačelnik Кragujevca.

"Još uvek nemamo potrebu da širimo kapacitete, ali postoje planovi, jer ne znamo kuda ovo sve može da nas odvede i na nama je da se borimo prema najboljim prepoznatim praksama. Imamo dovoljan broj ležajeva, nekih 157 na Sajmu, hala “Park“ je spremna za otvaranje ako bude potrebno", rekao je Dašić.

Poručuje da je ključno da svako sačuva sebe i svoju porodicu, da maksimalno izbegavamo kontakte, da držimo distancu, nosimo maske, da preduzmemo sve što je u našoj moći da u svoju porodicu ne uvučemo ovaj virus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: