Poznati Subotičanin otputovao na svoj 14. reli

Rano jutros, naš najpoznatiji motociklista i višestruki moto kros šampion Srbije, 49. godišnji Subotičanin Gabor Sagmajster, krenuo je put Saudijske Arabije, gde će iz grada Džede u nedelju 3. januara 2021. startovati na 43. Dakar reliju, najvećem reliju sveta.

Izvor: gradsubotica.co.rs

Subota, 26.12.2020.

19:55

Poznati Subotičanin otputovao na svoj 14. reli
Foto: Depositphotos, silverjohn

Gabor Sagmajster će voziti za svoj Sagmajster tim. Biće sa motociklom KTM u kategoriji Male Moto, gde nije dopušteno asistiranje mehaničara. Predstojeći 43. Dakar reli biće sastavljen od 12 etapa i biće dugačak 6200 kilometara sa čak 4767 kilometara brzinskih ispita. Biće podeljen na dva dela, a posle prvih 6 etapa uslediće dan odmora, prenosi portal Grad Subotica.

Taj najveći reli sveta biće izuzetno težak, kao i minulog puta, takmičare očekuju peščane dine, ali i vožnja po teškim zemljanim i kamenitim predelima.

Gabor Sagmajster će nositi broj 89. Gabor Sagmajster jedini je motociklista Srbije koji je uspeo da stigne na cilj tog najvećeg relija današnjice, koji je prvi put održan u Africi 1979. godine.

Godine 2008. reli je otkazan zbog pretnji terorista i preseljen u Južnu Ameriku gde je održavan zaključno sa 2018. godinom a potom je opet prebačen na drugu lokaciju, u Saudijsku Arabiju. Sagmajster je uspeo da stigne do cilja Dakar relija čak devet puta, a tri puta je odustao.

"Hvala svima koji su mi pomogli da evo i po 14. put dođem na veličanstveni auto moto maraton, najveći i najteži na svetu. Daću sve od sebe, imam zaista veliko iskustvo i ničega se ne plašim. Samo da me motocikl posluži i verujem da ću na cilju, 15. januara raširiti opet zastavu Srbije“, poručio je navijačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: