Subotica - Politika - B92 Lokal

Kreće javna rasprava o izmenama Statuta Subotice koji predviđa uvođenje bunjevačkog jezika

Javna rasprava o predlogu Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu, trajaće od 9. do 23. aprila, a u njoj mogu da učestvuju svi zainteresovani građani, predstavnici udruženja i sredstva javnog informisanja.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

Pročitajte još:

U Subotici polemike oko uvođenja bunjevačkog jezika: "Ni Republika Hrvatska neće mirno posmatrati"

Reakcije Hrvata Bunjevci ocenjuju kao "vrhunski oblik licemerja"

Subotica uvodi bunjevački jezik? Iz Hrvatske stigle oštre reakcije

Skupština Subotice usvojila predlog: "Mi Bunjevci smo veoma ponosni, ovo je za nas istorijski trenutak"

Predlozi, sugestije i mišljenja građana i ostalih učesnika u javnoj raspravi u pisanoj formi dostavljaju se na adresu: Skupština grada Subotice, Subotica, Trg slobode 1, s naznakom na poleđini koverte „za javnu raspravu“, a u elektronskoj formi na adresu: sgsekretar@subotica.rs.

Otvoreni sastanak za sve zainteresovane učesnike biće organizovan 23. aprila u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 9 časova, prenosi subotica.com.

Na 8. sednici Skupštine grada usvojen je predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, kojim se predviđa uvođenje bunjevačkog jezika i pisma u službenu upotrebu. Nakon okončanja javne rasprave, Odluka o izmeni Statuta ponovo će se naći pred odbornicima Skupštine grada na usvajanju.

Predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice može se pogledati na sajtu Grada Subotice, kao i u Službenom listu Grada Subotice br. 8/21, a tekst predloga Odluke lično svakog radnog dana od 9 do 14 časova u Gradskoj kući, u kancelariji 125 (Služba za skupštinske poslove).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu