Subotica - Kultura - B92 Lokal

Summer3p festival od 23. do 25. jula kraj Palića

Summer3p festival biće održan pod sloganom "Made IN Serbia" od 23. do 25. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog Štranda kraj Palićkog jezera, a jedan od izvođača biće naša DJ zvezda Marko Nastić, koji u najavi festivala kaže da ima posebnu konekciju sa publikom u Vojvodini.

Izvor: Tanjug Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos/miroslav110
Foto: Depositphotos/miroslav110

Pored Nastića, sa Summer3 festivalu nastupiće još jedna zvezda domaće plesne scene - Lea Dobričić.

Marko Nastić je od ranih tinejdžerskih dana deo domaće tehno cene, na samom početku kao član Ð tima Teenage Techno Punks.

Vrlo brzo je postao prepoznatljivo ime sa nastupima širom Evrope, da bi 2002. svoju prvu svetsku turneju započeo u Brazilu.

Danas nastupa širom sveta i slobodno možemo reći da je najpoznatiji srpski Ð u svetu.

Pobednica Burn Studios Residency takmičenja 2013. godine i rezident Ð prestižnog kluba na Ibici - "Privilege", diva domaće plesne scene Lea Dobričić, redovno nastupa širom Evrope. Njeni Ð setovi su unikatno muzičko iskustvo nabijeno emocijama koje provociraju interakciju.

Lea i Marko imaće podršku reprezentacije lokalnih DJ izvođača:

Poznati subotički DJ i producent Chrono i muzičar Bobby Shepherd nastupiće kao uzbudljiv live act: Ð i violina.

Karijera DJ Ascaloona počinje počinje 2006. i za veoma kratko vreme pojavljuje se iza đ pultova mnogih klubova i festivala po Srbiji, zatim dobija pozive i iz inostranstva (Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Herzegovina, Malta, Holandija, Slovačka). Nemanja Stojanović aka NEOMODERN polovina je subotičkog minimal synth dua YusYus,sa kojim je nastupao kako u Srbiji i regionu, tako i širom Evrope.

Radio je sa umetnicima poput Xeno & Oaklander, Soft Metals, Ron Morelli, Die Selektion, Gesaffelstein, The Hacker...

Nandor Dekanj aka Andy Dee veteran je subotičke scene i jedan od ljudi koji je proslavio kultnu diskoteku Lifka, van Beograda možda najvažnije uporište ranog clubbinga u Srbiji.

DENNI i Poison Charlie su dva taletovana DJ-a koja će upotpuniti respektabilnu selekciju lokalnih izvođača.

Publiku očekuje tokom dana raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program.

Nedelja, 25. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti na istom nivou kao predhodnih godina i uprkos smanjenim bud?etima sponzora i donatora - potpuno besplatan za sve posetioce.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija "Danilo Kiš", najavili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.