Radovi na Narodnom pozorištu u Subotici se nastavljaju: Predstave - u prvoj polovini sledeće godine?

Gradska uprava Subotice je raspisala Javnu nabavku za nastavak radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta za 8/2 fazu.

Izvor: B92

Subota, 25.09.2021.

13:30

Radovi na Narodnom pozorištu u Subotici se nastavljaju: Predstave - u prvoj polovini sledeće godine?
Ilustracija: VDB Photos/Shutterstock

Ovom fazom bi pozorište trebalo da dobije sve potrebne uslove za rad u glavnoj sali, prostorije za glumce, tehniku, upravu i administraciju, kao i javne komercijalne prostore, prenosi portal Subotica.com.

Radovi koji su obuhvaćeni ovom Javnom nabavkom, koja je raspisana početkom meseca, odnose se na sve preostale građevinsko-zanatske, elektro i mašinske radove u probnim salama, prostorima vertikalne i horizontalne komunikacije u delu podrumskog prostora dela bloka B, kao i opremanje istih ugradnom i pokretnom opremom, objašnjava Ines Trivan Krivo, koordinatorka na projektu rekonstrukcije Narodnog pozorišta. U ovoj fazi će se i komercijalni prostor novog dela objekta do Korzoa, odnosno blok B, izvesti do "sive" faze, a prostorije namenjene upravi pozorišta u potpunosti opremiti.

"Završetkom 8-2 faze pozorište će imati sve uslove za rad u velikoj, odnosno pozorišnoj, glavnoj sali, potrebne prostore za rad glumaca, tehnike, uprave i administracije, kao i potrebne javne prostore. Takođe, sve prostore u zaštićenom delu objekta, uključujući centralni hol i Balsku dvoranu", kaže Trivan Krivo.

Ono što 8/2 fazom neće biti obuhvaćeno, jeste prostor starog dela pozorišta, kao i deo podruma novog dela bloka B jer je, kako navodi naša sagovornica, taj prostor namenjen za javne komercijalne usluge. Ovom fazom nije obuhvaćena ni Koncertna dvorana, već će ona biti predmet naredne faze izvođenja radova.

"Projekat za fazno izvođenje radova izrađen je 2016. godine i od tog perioda radovi se izvode u kontinuitetu. Naredna faza izvođenja radova je direktno uslovljena iznosom obezbeđenih novčanih sredstava. Ukoliko se obezbedi kompletan iznos potrebnih sredstava, naredna faza će obuhvatiti sve potrebne radove kako bi se pozorište dovelo u funkcionalno stanje", poručuje Trivan Krivo.

Rok za podnošenje ponuda izvođača radova je 12. oktobar, a procenjena vrednost nabavke iznosi 830 miliona dinara, koje su opredelili Ministarstvo kulture, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Subotica.

Mogućnost da bi po završetku 8/2 faze Narodno pozorište moglo da se stavi u funkciju, iskazao je gradonačelnik Stevan Bakić početkom septembra, a da je to, po najnovijim projekcijama, planirano da se desi u prvoj polovini naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: