FILUM u Kragujevcu proslavio 21 godinu postojanja

Svečanom akademijom u sali Rektorata obeležena je 21 godina postojanja i rada Filološko umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. U ime grada Kragujevca zvanicama se na svečanosti obratio predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović.

Izvor: InfoKG

Subota, 03.06.2023.

09:42

FILUM u Kragujevcu proslavio 21 godinu postojanja
Editorial credit: stock_photo_world / Shutterstock.com

"Filološko umetnički fakultet ima veliki značaj za Univerzitet u Kragujevcu, a samim tim i za grad Kragujevac. U gradu automobilske i teške industrije jedna ovakva institucija je uspela da oplemeni kulturni život grada, kao i samog Univerziteta", kazao je Petrašinović.

On je istakao da je značajno što Grad Kragujevac ima veoma dobru i kvalitetnu saradnju sa FILUM-om i najavio da je u planu da u budućnosti ovaj fakultet konačno dobije svoju zgradu.

"Želja i plan svih nas je da FILUM dobije jedno reprezentativno zdanje koje bi dodatno oplemenilo kulturnu sliku grada u pogledu infrastrukturnih objekata, a u kome bi mogli da se odvijaju i kulturni sadržaji", poručio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: