Tramvaj-voz stiže i do Subotice?

U Sentešu je predstavljen prvi tramvaj-voz. Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice, piše portal Grad Subotica.

Izvor: gradsubotica.co.rs

Subota, 23.01.2021.

16:45

Tramvaj-voz stiže i do Subotice?
Foto: CrispyPork/Shutterstock

Janoš Lazar, vladin poverenik za ovaj ogledni projekat ocenio je da investicija najavljuje novo doba. Ovim prevozom za 15 minuta udobne vožnje može se stići od centra Hodmazovašarhelja do centra Segedina (26 km), što ne samo da poboljšava kvalitet života van gradskih centara, već i zaposlene zadržava u svojim sredinama, a velika je i značajna pomoć podjednako i mladima i starijima – objasnio je Lazar.

Dodao je da investicija vredna 80 milijardi forinti ni jednim forintom nije opteretila stanovnike dva grada. Poverenik vlade govorio je i o tome da radi na ostvarenju daljih planova.

"Naš novi san je da tramvaj-voz u naredne tri godine poveže Hodmezovašarhelj, Segedin i Suboticu i sa tim će budućnost ovog regiona i kvalitet života ovdašnjih ljudi biti mnogo uspešniji, produktivniji i bogatiji nego što je bio pre 30, 50 ili 100 godina", rekao je Janoš Lazar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: