Subotica - Ekonomija - B92 Lokal

Subotica: 15 miliona dinara za programe zapošljavanja

Grad Subotica u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i podrškom Republike Srbije uložiće petnaest miliona dinara u programe zapošljavanja za koje očekuju da će dovesti do otvaranja oko sedamdeset novih radnih mesta.

Izvor: gradsubotica.co.rs Subotica
Podeli
Foto: Djalek/Shutterstock
Foto: Djalek/Shutterstock

Raspisani su konkursi za novo zapošljavanje, samozapošljavanje i javne radove, piše portal "Grad Subotica".

Planirano je da se putem javnih radova zaposli dvadeset i devet osoba na četiri meseca, uz mesečnu zaradu od dvadeset i pet hiljada dinara, plus troškovi prevoza.

Za novo zapošljavanje lica iz teže zapošljivih kategorija planirana je podrška poslodavcima u iznosu od dve stotine do dve stotine četrdeset hiljada dinara, dok je za podršku samozapošljavanju predviđeno od dve stotine pedeset do dve stotine sedamdeset hiljada dinara.

"Grad svake godine podržava ovakve mere i mislimo da je jako bitno da u ovim kriznim vremenima, posle Kovida, sedamdeset lica će dobiti priliku da se zaposli", kaže predsednik lokalnog saveta za zapošljavanje Saša Gravorac.

Oni koji se odluče za samozapošljavanje, mogu da računaju i na obuke iz preduzetništva i izrade biznis planova.

"Pozivamo sve mlade ljude da se pre toga raspitaju o potrebama tržišta i da ovu meru iskoriste da trajno reše svoj problem. Jer, nama je cilj da trajno obuhvatimo i zato smo, kada pogledamo ukupnu svotu od 14,8 miliona, mi smo samo pet miliona opredelili na javne radove, jer je to privremena mera, a 9,8 miliona smo opredelili na pokušaj da trajno rešimo ta lica", dodao je on.

Konkurs za javne radove je okončan, dok je za novo i samozapošljavanje otvoren do kraja septembra, odnosno do utroška sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.