Subotica: 15 miliona dinara za programe zapošljavanja

Grad Subotica u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i podrškom Republike Srbije uložiće petnaest miliona dinara u programe zapošljavanja za koje očekuju da će dovesti do otvaranja oko sedamdeset novih radnih mesta.

Izvor: gradsubotica.co.rs

Sreda, 28.07.2021.

12:00

Subotica: 15 miliona dinara za programe zapošljavanja
Foto: Djalek/Shutterstock

Raspisani su konkursi za novo zapošljavanje, samozapošljavanje i javne radove, piše portal "Grad Subotica".

Planirano je da se putem javnih radova zaposli dvadeset i devet osoba na četiri meseca, uz mesečnu zaradu od dvadeset i pet hiljada dinara, plus troškovi prevoza.

Za novo zapošljavanje lica iz teže zapošljivih kategorija planirana je podrška poslodavcima u iznosu od dve stotine do dve stotine četrdeset hiljada dinara, dok je za podršku samozapošljavanju predviđeno od dve stotine pedeset do dve stotine sedamdeset hiljada dinara.

"Grad svake godine podržava ovakve mere i mislimo da je jako bitno da u ovim kriznim vremenima, posle Kovida, sedamdeset lica će dobiti priliku da se zaposli", kaže predsednik lokalnog saveta za zapošljavanje Saša Gravorac.

Oni koji se odluče za samozapošljavanje, mogu da računaju i na obuke iz preduzetništva i izrade biznis planova.

"Pozivamo sve mlade ljude da se pre toga raspitaju o potrebama tržišta i da ovu meru iskoriste da trajno reše svoj problem. Jer, nama je cilj da trajno obuhvatimo i zato smo, kada pogledamo ukupnu svotu od 14,8 miliona, mi smo samo pet miliona opredelili na javne radove, jer je to privremena mera, a 9,8 miliona smo opredelili na pokušaj da trajno rešimo ta lica", dodao je on.

Konkurs za javne radove je okončan, dok je za novo i samozapošljavanje otvoren do kraja septembra, odnosno do utroška sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: