Savremeno lečenje na 380 kvadrata: Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Posle više od tri decenije čekanja, više hiljada stanovnika subotičkog naselja Prozivka konačno će dobiti ambulantu, opremljenu po najsavremenijim standardima.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2021.

20:20

Savremeno lečenje na 380 kvadrata: Počela izgradnja ambulante na Prozivci
Ilustracija: Depositphotos, everythingposs

Izgradnja objekta Doma zdravlja u Pazinskoj ulici počela je juče i prema planovima trajaće do sredine iduće godine, pišu Novosti.

"Zdravstvene usluge pružaće se uglavnom odraslom stanovništvu, u četiri ambulante radiće osam timova. Ona će u velikoj meri rasteretiti ambulante u Keru i Kumičićevoj ulici i zasada imamo dovoljno kadra", objašnjava Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja.

Vrednost radova je premašuje 60 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije. Nova ambulanta prostiraće se na 380 kvadrata i sastojaće se iz četiri ordinacije, sale za intervenciju, EKG dijagnostiku, kancelarija i pomoćnih prostorija, obezbeđen je parking-prostor.

"Dobra saradnja sa Kancelarijom za javna ulaganja u prethodnom periodu je demonstrirana kod rekonstrukcije Hemijsko-tehnološke škole, Doma za decu 'Kolevka' gde su radovi u toku i za pola godine treba da budu završeni, a u pripremi je projekat za ozbiljnu rekonstrukciju Tehničke škole 'Ivan Sarić', u pripremi je završetak izrade projektno-tehničke dokumentacije za Opštu bolnicu, završena je dokumentacija za obnovu Gradskog stadiona...", istakao je Stevan Bakić, gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: