Participativno budžetiranje: Subotičani učestvuju u kreiranju gradskog budžeta

Subotička lokalna samouprava pozvala je građane Subotice da se uključe u proces pripreme budžeta za narednu godinu tako što će predlagati projekte za koje smatraju da mogu biti finansirani iz gradskog budžeta.

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2021.

11:14

Participativno budžetiranje: Subotičani učestvuju u kreiranju gradskog budžeta
Foto: Depositphotos/pajche

Kako je objavljeno u pozivu, Grad Subotica ovim sprovodi proces takozvanog "participativnog budžetiranja".

"Participativno planiranje budžeta je uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju novca prikupljenog kroz poreze i druge javne prihode u cilju poboljšanja kvaliteta života u jednoj zajednici i u skladu sa prioritetima razvoja našeg grada i realnim mogućnostima finansiranja projekata", navodi se u pozivu, prenosi RTV.

Građani svoje predloge mogu da daju putem ankete u svim mesnim zajednicama, Uslužnom centru Gradske kuće i na sajtu Grada Subotice, počev od 7. do 30. septembra.

"Građani i sva zainteresovana lica imaju priliku da popunjavanjem Upitnika daju svoje predloge za projekte koji bi učinili život u našem gradu kvalitetnijim i lepšim. Popunjene upitnike potrebno je da ubacite u najbližu kutiju za prikupljanje predloga. Elektronska verzija Upitnika se nalazi na sajtu www.subotica.rs, a popunjen upitnik može da se pošalje na upitnik@subotica.rs", navodi se u pozivu.

Prikupljeni predlozi biće analizirani, a o rezultatima analize, odnosno uvrštenim projektima u nacrt budžeta grada za 2022. godinu, javnost će biti obaveštena putem zvaničnog sajta Grada Subotica i prilikom organizovanja javne rasprave o budžetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: