Od 1. avgusta na pruzi Subotica-Segedin ponovo saobraćaju teretni vozovi

Polaskom teretnog voza 1. avgusta u 18 sati sa Železničke stanice u Subotici za Segedin, ponovo će, nakon obnove pruge, biti uspostavljen železnički saobraćaj između dva grada u pograničnom pojasu Srbije i Mađarske, saopštio je MAV (Mađarska državna železnica).

Izvor: RTV

Nedelja, 31.07.2022.

12:07

Od 1. avgusta na pruzi Subotica-Segedin ponovo saobraćaju teretni vozovi
Ilustracija: Depositphotos/ vlad_star

U saopštenju MAV-a je istaknuto da se ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja na pruzi Subotica – Segedin odnosi isključivo na teretni saobraćaj i obaveštava javnost da je predviđeno da će ovi vozovi od 1. avgusta saobraćati svakodnevno, ali samo noću, između 18 sati uveče i 8 časova ujutru, prenosi RTV.

MAV je, povodom ponovnog pokretanja teretnog saobraćaja na relaciji Subotica – Segedin, uputio apel građanima da železničke prelaze koriste sa povećanom pažnjom, jer godinama unazad nisu bili u funkciji.

Mađarska državna železnica takođe upozorava učesnike u putničkom saobraćaju da na železničkim prelazima u Mađarskoj, sa neobeleženim svetlosnim signalnim uređajima, železničke prelaze koriste samo ako je vozač siguran da je prolaz bezbedan jer mu se ne približava teretni voz.

Ponovno uspostavljanje putničkog saobraćaja na pruzi Subotica-Segedin planirano je za jesen 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: