Subotica - Ekonomija - B92 Lokal

Hemijsko-tehnološka škola u Subotici planira gradnju nove veterinarske stanice i školske pekare

Nakon kompletne obnove fasade i unutrašnjosti objekta, Hemijsko-tehnološka škola u Subotici planira izgradnju nove veterinarske stanice i školske pekare.

Izvor: RTV Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos/pajche
Foto: Depositphotos/pajche

Kao i za prethodni poduhvat, i u ovome očekuju podršku Grada Subotica i Vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, prenosi RTV.
Iza obnovljene fasade zgrade Hemijsko-tehnološke škole, od ove godine stasavaju i Veterinarski tehničari. Kadrovi za kojima vapi ovdašnje tržište rada, u mnogome oslonjeno na poljoprivredu, posebno na stočarstvo. Kako bi uslovi školovanja bili još bolji, jedan od centara dualnog obrazovanja u regiji planira izgradnju savremene veterinarske stanice za obuku učenika.

"Privatne veterinarske stanice, kao i državne, izuzetno su bile zadovoljne i radosne i podržale su ovaj naš projekat. I zaista su nam mnogo pomogli kako da osmislimo, odnosno kako da izgleda projekat izgradnje veterinarske stanice, što znači da smo u njemu iskombinovali prostorije koje će biti za učenje, ali i prostorije koje su potpuno u funkciji obavljanja poslova jedne veterinarske stanice koja prima kućne ljubimce ili neke druge različite životinje i vodi računa o njima”, kaže direktor Hemijsko-tehnološke škole Nikola Matković.

Osim veterinarske stanice, u planu je i izgradnja školske pekare, sa poslastičarskom radionicom, dok je na tavanu školske zgrade u planu izgradnja svečane sale, sa kreativnim centrom.

"Mislim da ćemo na ovaj način napraviti jedan veliki iskorak i otvoriti školu za mlade, a mislim da je to i cilj škola – da osim obrazovanja i vaspitanja, da pokušaju da u svoju školu dovode što više mladih ljudi, da ih zadrže tu, da nisu na ulici, da imaju mogućnosti da se bave nekim svojim kreativnim aktivnostima i siguran sam da ćemo i u tome i uspeti “, dodaje on.

Svi ovi planovi trebaju da se realizuju uz podršku Vladine Kancelarije za javna ulaganja i Grada Subotica. Kancelarija upravljanje javnim ulaganima u obnovu ove škole uložila je do sada više od stotinu pedeset miliona dinara. Srednju „Hemijsko-tehnološku“ školu pohađa više od šest stotina učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu