Gasifikacija u Mesnoj zajednici "Zorka" u Subotici: Mogućnost za priključenje će imati 150 korisnika

U Subotici se nastavljaju radovi na proširenju gasne mreže. Trenutno je u toku gasifikacija Mesne zajednice "Zorka", u dužini od 2,5 kilometra.

Izvor: B92

Subota, 30.10.2021.

13:40

Gasifikacija u Mesnoj zajednici
Foto: Shutterstock/nikkytok

Radovi na postavljanju gasne mreže u Mesnoj zajednici "Zorka" u Subotici počeli su sredinom prošle nedelje. Prema planu Javno-komunalnog preduzeća "Subotica gas", gasovodna mreža će proći kroz četiri ulice. Mogućnost za priključenje će imati 150 novih korisnika, prenosi RTV.

"Ide u najgušće naseljena mesta i mislim da će biti dosta zainteresovanih da se priključe na mrežu. Bilo koja investicija je dobrodošla na Zorku, znajući da je usvojen Plan detaljne regulacije, znači stvoreni su uslovi da se dalje razvijamo", ističe Adam Pletl, predsednik MZ "Zorka".

U svom godišnjem planu je preduzeće "Subotica gas" predvidelo postavljanje deset kilometara gasne mreže, i to u nekoliko mesnih zajednica na teritoriji grada. Za taj posao će biti izdvojeno 18 miliona dinara. Na ovaj način se doprinosi ravnomernijem razvoju grada, rekao je predsednik Skupštine grada Balint Pastor.

"Ono što je problem, i to ne želim da ostavljam ispod tepiha, to je da ima puno ulica koje nisu regulisane. To je razlog zbog kojeg se u određenim ulicama ne može uvesti ni vodovod, ni kanalizacija, ni gas", objašnjava Pastor.

Za subotičko preduzeće problem predstavlja to što se prema važećoj skupštinskoj odluci iskopavanja na javnoj površini mogu obavljati samo do 1. novembra, a već sada na čekanju imaju oko 60 naloga. Trenutno se čeka izmena pomenute odluke, koja bi trebalo da se usvoji na narednoj sednici Skupštine grada.

"Mi možemo reći da smo preduzeće koje je jako srećno zbog toga što ima puno potrošača, puno korisnika i puno zainteresovanih budućih potrošača. Trenutno imamo oko 60 aktivnih naloga koji čekaju da se realizaciju terenski radovi. Ukoliko nam ova odluka to omogući, mi ćemo nastaviti sa stupanjem na snagu ove odluke dalje sa radovima, ukoliko i vremenski uslovi to dozvole", kaže Timea Horvat, direktorka JKP "Subotica gas".

Cena priključka na gas je inače 110 hiljada dinara a kako bi izašli u susret građanima preduzeće razmatra mogućnost plaćanje priključka na rate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: