Subotica - Ekonomija - B92 Lokal

Dokle je stigla rekonstrukcija amfiteatra? Pokrajinski sekretar obišao Višu školu za vaspitače

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Zoran Milošević, posetio je juče Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, gde je obišao završne radove prve faze rekonstrukcije amfiteatra.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos, DmitryPoch
Foto: Depositphotos, DmitryPoch

Osim same rekonstrukcije, sredstvima Pokrajinskog sekretarijata biće finansirana i zamena prozora, opremanje enterijera amfiteatra, kao i nabavka audio-vizuelnih uređaja za potrebe Škole, piše subotica.com.

"Mi smo potpuno uvereni da realizacijom naših ciljeva zapravo ostvarujemo ono što nije politika, nego jedan realan život u kome je kvalitet studiranja nešto što gradimo decenijama. Dakle, ne političkim mandatima, ne trajanjem mandata jednog sekretara ili jednog direktora, nego nešto što će ovoj školi udahnuti život u budućnosti", istakao je sekretar Zoran Milošević.

Zbog pandemije koronavirusa, ni u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera nema studenata u klupama. Taj period zaposleni su iskoristili za rekonstrukciju prostorija, koje će u budućnosti postati predškolska ustanova gde će studenti ići na praksu.

Ambicija ove škole je stvaranje boljih uslova studiranja i novih studijskih programa.

"Ja sam sekretaru na neformalnom sastanku saopštio da je u toku realizacija master programa i dva nova programa koja želimo da akreditujemo kako bi krenula od oktobra. Naša ambicija je da prerastemo u akademiju", rekao je Slavoljub Hilčenko, direktor Škole.

Škola ima četiri akreditovana studijska programa osnovnih strukovnih studija i to za obrazovanje vaspitača, trenera, nutricionista – dijetetičara i strukovnih medicinskih sestara.

Obrazovna delatnost se ostvaruje i studijskim programima specijalističkih strukovnih studija, odnosno strukovni vaspitač za rad sa decom sa posebnim potrebama, strukovni vaspitač za fizičko vaspitanje i strukovni vaspitač za likovno vaspitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu