Subotica - Društvo - B92 Lokal

U toku je šahovski festival "Kuća zdravlja 2022"

Subotica je domaćin prvog međunarodnog šahovskog festivala "Kuća zdravlja" koji se igra od 8 do 15. jula u hotelu "Patria".

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Shutterstock/muzsy
Foto: Shutterstock/muzsy

Na festivalu učestvuje 83 igrača iz 13 Federacija, a značajan broj njih su nosioci i najviših međunarodnih šahovskih titula.

Turnir se igra u šest kategorija - Open A i B, i četiri "Blic" turnira. Posle 5 odigranih kola na turniru "Open A" vodi Suat Atalik iz Srbije sa 4 poena, isto koliko ima drugoplasirani Namitbir Singh Walia iz Indije. Po tri i po poena u svojim partijama osvojili su Novak Čabarkapa i Siniša Dražić iz Srbije, kao Umid Aslanov iz Azerbejdžana.

Što se tiče "Open B" turnira, najuspešniji je bio Dragomor Sokić ispred Ljubomira Vranića, Zoltana Nađa, Obrada SIrotanovbića i Roberta Travice.

"Blic 1" i "Blic 2" turniri održani su 8. jula. Pobednici su Suat Atalik (SRB) i Batbold Nyamsuren (MGL). Naredna dva turnira iz "BLIC" kategorije igraju se 13. i 14. jula sa početkom u 14 časova.

Na "Rapid" turniru prvo mesto zauzeo je Arias Gaviria Mario Alexis iz Perua, drugi je bio GM Siniša Dražić, a treće mesto je pripalo mladom ruskom šahisti Igoru Krelskiju (Egor Krelskiy) pred kojim je svetska karijera.

Organizator festivala je Šahovski klub "Šah-Art", a generalni sponzor Poliklinika "Kuća zdravlja", prenosi Subotica.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.