Subotica - Društvo - B92 Lokal

U Subotici vakcinacija bez poziva i danas, omogućeno i za starije maloletnike

Punkt u Novoj opštini u Subotici i danas vakciniše građane bez prethodnog zakazivanja. Na raspolaganju su vakcine "Fajzer" i "Sinofarm". Mogu da se vakcinišu i stariji maloletnici.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

Centralni imunizacioni punkt u Novoj opštini i danas radi do 20 časova, a građani koji žele da se vakcinišu a da se nisu prijavili kroz sistem "eUprava", ili još nisu došli na red, mogu to da učine i danas. Trenutno su na raspolaganju vakcine proizvođača "Fajzer" i "Sinofarm", prenosi portal subotica.com.

Na vakcinaciju bez poziva mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište. Vakcinaciju mogu da obave i maloletna lica, državljani Srbije, starosti 16 i 17 godina, ali uz obaveznu potvrdu, odnosno odobrenje izabranog lekara. Za sada jedino Fajzer vakcina je odobrena za imunizaciju maloletnih lica.

Dom zdravlja poziva sve koji žele da se vakcinišu da dođu na punkt u Novoj opštini, sa sobom da ponesu lični dokument sa slikom, po mogućnosti popune i ponesu obrazac za saglasnost kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem, a ukoliko nisu u mogućnosti moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu