U Subotici ponovo počela s radom narodna kuhinja Crvenog krsta

U Subotici je 1. septembra ponovo počela podela kuvanih obroka sa kazana narodne kuhinje Crvenog krsta, na kome se hrani 1.200 Subotičana. Među njima je i 300 mališana, kojima je potrebna pomoć i u kupovini školskog pribora i odeće.

Izvor: B92

Petak, 02.09.2022.

17:50

U Subotici ponovo počela s radom narodna kuhinja Crvenog krsta
Ilustracija: Shutterstock/Chainupong Hiporn

Povodom početka školske godine, u organizaciji Crvenog krsta, u pet knjižara u Subotici organizovana je akcija prikupljanja školskog pribora za mališane koji su u stanju socijalne potrebe zbog čega su i korisnici programa narodne kuhinje, prenosi portal Grad Subotica.

U knjižarama "Libra", "Papirus", "Stil B", "Mapa 5" i "Fora 4", dok kupuju svojoj deci školski pribor, roditelji mogu nešto od toga da doniraju i za ove mališane. Prošle godine, u ovoj, akciji, "Humanost za nove školske pobede", prikupljen je školski pribor za 36 mališana.

Na kazanu narodne kuhinje Crvenog krsta u Subotici, koja je od 1. septembra ponovo počela pripremu toplih obroka, hrani se ukupno 1.200 Subotičana, od kojih je oko 300 mališana uzrasta od dve do 18 godina, a 600 njih su stariji od 65 godina.

"Hiljadu korisnika Narodne kuhinje Gradske organizacije CK u Subotici će svakodnevno dobijati svoje tople obroke na 33 punkta koji se nalaze u mesnim zajednicama dok će preostalih 200 korisnika svoje obroke dobijati kroz mesečne lanč pakete", kaže Miodrag Varo iz Crvenog krsta Subotica.

Grad je ove godine za program narodne kuhinje Crvenog krsta u Subotici odvojio 32,5 miliona dinara što će, uz sredstva koja pristižu od CK Vojvodine i Srbije, kako se nadaju, biti dovoljno za potrebe svih kojima je neophodan obrok. Ipak, pomoć donatora uvek je dobrodošla.

"Uvek je dobrodošlo da se napravi po koji paket od trajnih prehrambenih proizvoda ili higijenskih artikala. Zato apelujemo na sugrađane da pomognu svojim donacijama, ukoliko su to u mogućnosti, a mi ćemo se pobrinuti da sve to stigne do onih kojima je najviše i potrebno", kaže Miodrag Varo iz Gradske organizacije Crvenog krsta.

S dolaskom jeseni, pored školskog pribora i obroka, Subotičanima koji su u stanju socijalne potrebe neophodna je i garderoba.

Gradska organizacija Crvenog krsta godišnje podeli oko 15 tona polovne odeće, a svi oni koji u svojim ormarima imaju višak garderobe koju ne koriste, mogu da je predaju u Crveni krst u Subotici, čija su vrata uvek otvorena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: