Subotica - Društvo - B92 Lokal

U Subotici akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

Crveni krst Subotice i ovog leta organizuje akciju prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje, koja će se odvijati do sredine septembra u pet knjižara.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, lisovskaya
Ilustracija: Depositphotos, lisovskaya

U svakoj knjižari biće postavljene kutije za ovu namenu, u koje će sugrađani moći da odlože pribor i tako ga doniraju deci iz socijalno ugroženih porodica.

Sugrađani dobre volje koji žele da uzmu učešće u ovogodišnjoj akciji "Humanost za nove školske pobede", to mogu da učine u knjižarama "Stil B" i "Mapa 5" (Štrosmajerova ulica), "ForA4" (Matka Vukovića i Arsenija Čarnojevića), "Papir Commerce" (Trg republike) i "Čikoš promet" (Nade Dimić), prenosi Subotica.com.

"Ideja je da roditelji, koji kupuju školski pribor za svoju decu, odvoje nešto i za decu korisnike Narodne kuhinje, kojih trenutno ima 250, uzrasta od 2 do 18 godina", kaže Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice.

Ovo je treća godina kako Crveni krst Subotice organizuje ovu akciju, a prošle godine je uz svesrdnu pomoć sugrađana i knjižara prikupljeno dovoljno školskog pribora da se 32 mališana iz socijalno ugroženih porodica, uzrasta od 1. do 3. razreda osnovne škole, kompletno opreme za početak školske godine.

"Deca su dobila školske torbe napunjene školskim priborom, od svezaka i olovaka, preko lenjira, gumica i zarezača, do vodenih bojica i metalofona", poručuje Molnar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.