U planu druga faza radova na putu od Kanjiže do Subotice: Najavljeno renoviranje Kostolanji kuće

Završene radove na delu Kanjiškog puta koji se zvanično zove Lokalni put br. 5 i nalazi se i na teritoriji grada Subotice, u dužini od 1.837 metara, obišao je predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor i predsednik Opštine Kanjiža Robert Fejstamer.

Izvor: B92.net

Sreda, 18.01.2023.

10:24

U planu druga faza radova na putu od Kanjiže do Subotice: Najavljeno renoviranje Kostolanji kuće
Ilustracija/Foto: Blazej Lyjak/Shutterstock

Uz isticanje da je ova saobraćajnica, po značaju, mnogo više od lokalnog puta, Pastor je rekao da je izgrađena pre desetak godina i da je to najkraći put između Subotice i Kanjiže, saopštava Grad Subotica.

"Ovu saobraćajnicu ne koriste samo stanovnici Šupljaka, Malih Pijaca i poljoprivredni proizvođači, nego i mnogo ljudi koji putuju iz Subotice ka Kanjiži, ili dalje, u opštine severnog Banata, Novi Kneževac, Čoku ili možda u još neka udaljenija mesta. Put je, znači, jako prometan i zato je poslednjih godina u veoma lošem stanju. Zbog toga smo mi, u Gradu Subotici, mislili da ova saobraćajnica treba da se popravi i to ćemo, izvesno je, uraditi u dve faze", rekao je Pastor.

"Danas obilazimo završene radove, put je popravljen struganim asfaltom ali je, istovremeno, i proširen, čime je napravljena osnova za sledeću fazu. U toku ove godine ćemo konkurisati kod Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, jer želimo da ovaj put od regionalnog značaja postane širi, normalan javni put s obzirom na to da se u poslednjih deset godina, a i dan-danas je tako, automobili jedva mimoilaze", naglasio je Pastor.

Prema njegovim rečima, urađena je projektno-tehnička dokumentacija i popravka struganim asfaltom, a u narednoj fazi će se napraviti put kakav stanovnici Subotice i Kanjiže i zaslužuju.

"Za izvođenje ovih radova iz budžeta Grada Subotice obezbeđena su sredstva u visini od 11,8 miliona dinara. U Šupljaku ćemo ove godine početi da gradimo gasovodnu mrežu u dužini od 14 kilometara, u vrednosti od 25 miliona dinara, a renovraće se i takozvana Kostolanji kuća, u iznosu od 10,2 miliona dinara. Ta kuća, koja je veoma poznata i izuzetno značajna za stanovnike Šupljaka, biće dom lokalnim udruženjima građana. Dakle, realizujemo ono što govorimo od početka ovog mandata, popravljamo puteve, radimo na infrastrukturi koliko je to moguće, a sa druge strane ravnomerno razvijamo sva naseljena mesta na teritoriji našeg grada", zaključio je Pastor.

Robert Fejstamer je kazao da između grada Subotice i Opštine Kanjiža postoji dugogodišnja i dobra saradnja.

"Ovo je primer dobre saradnje sa gradom Subotica. Od pet kilometara ove putne mreže na teritoriji opštine Kanjiža je 3,2 kilometra. Za opštinu Kanjiža to je ogromno ulaganje koje iz sopstvenih sredstava ne bismo mogli da realizujemo, a za našu opštinu je izuzetno važno da imamo dobru i kvalitetnu putnu vezu sa Suboticom. Verujem da ćemo za nekoliko godina uz ovakvu saradnju uspeti da završimo ovaj put", rekao je Robert Fejstamer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: