Subotica - Društvo - B92 Lokal

Subotičanin u stanu držao mladunče lava – kupio ga od Lazarevčanina kod koga je pronađen piton FOTO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici, podneli su krivičnu prijavu protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca.

Izvor: B92.net Subotica
Podeli
Foto: MUP
Foto: MUP

Naime, krivična prijava je podneta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvolјena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, kao i protiv četrdesetčetvorogodišnjaka koji se tereti za nedozvolјenu trgovinu i ubijanje i zlostavlјanje životinja, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policijski službenici, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom i inspekcijom zaštite životne sredine, prilikom pretresa stana i drugih prostorija tridesetšestogodišnjeg muškarca u Lazarevcu, pronašli su zmiju "piton regius", koja je zakonom zaštićena vrsta.

Foto: MUP
Foto: MUP

Takođe, sumnja se da je on, u prethodnom periodu, posedovao i prodao mladunče afričkog lava četrdesetčetvorogodišnjaku, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici.

Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.