Subotica: Odbornici jednoglasni oko završnog računa i upravljanja komunalnim otpadom

Deseta sednica Skupštine grada prošla je u znaku jednoglasnosti, barem kada su najvažnije odluke u pitanju. Za Odluku o konsolidovanom računu grada za 2020. godinu glasala je i vlast i opozicija.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2021.

13:32

Subotica: Odbornici jednoglasni oko završnog računa i upravljanja komunalnim otpadom
Foto: EPA/Sergei Chirikov

Kako je obrazložio predsednik odborničke grupe "Aleksandar Vučić-za našu decu" Veljko Vojnić iako je punjenje gradske kase bilo otežano zbog pandemije, budžet je ostvaren na istorijski visokom nivou od preko 93 odsto. Takođe, revizija nije pronašla manjkavosti, odnosno nije bilo nenamenskog trošenja novca.

Taster "za" pristisnuli su svi i kada je na red došla Odluka o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom, kojom se po prvi put u ovu oblast uz JKP "Čistoća i zelenilo" uvodi i Regionalna deponija. Mađutim, kako je pojasnio predsednik odboničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, Janoš Nagel, da bi odluka zaživela potrebno je vreme, kao i sredstva da se pribave kante, kako bi građani sami selektovali otpad, prenosi tvsubotica.com.

Opozicioni Pokret građanske Subotice podržao je obe odluke – konsolidovani račun zbog toga što je to tehnička odluka, a odluku o komunalnom otpadu, jer je to nešto na šta se čeka već dve decenije, poručio je Miroslav Milojević, predsednik odborničke grupe.

Na dnevnom redu se ponovo našla izmena Statuta grada kako bi se uvrstili tradicionalni nazivi naseljenih mesta na bunjevačkom jeziku, čime se ova priča nakon četiri sednice privodi kraju. Sada ostaje da se promene table sa nazivi, što iz redova većine poručuju da će se dešavati postepeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: