Subotica: Građani mogu da biraju između tri vakcine

Prijem prve doze vakcine protiv korona virusa bez prethodnog zakazivanja Subotičani mogu da obave danas, ali i za vikend u Novoj opštini, a na raspolaganju su vakcine tri proizvođača.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2021.

14:11

Subotica: Građani mogu da biraju između tri vakcine
Foto: Depositphotos/maxxyustas

Imunizacija stanovništva protiv zarazne bolesti kovid 19 nastaviće se i za vikend. Pored građana koji su prijavili kroz sistem "eUprava" za prvu vakcinu, odnosno za revakcinaciju, u naredna tri dana nastavlja se vakcinacija prvom dozom bez zakazivanja, prenosi portal Subotica.com.

Biće dostupne vakcine "Sinofarm", "Fajzer" i "Astra Zeneka".

Važno je napomenuti da za prijem prve "Astra Zeneka" doze treba da se prijavi na punktu i građani će biti pozvani čim se prikupi grupa zainteresovanih, s obzirom da je jedna bočica za deset osoba.

Punkt u Novoj opštini otvoren je svakog dana od osam do 20 sati, uključujući i vikend do kada je radno vreme do 14 sati, i biće omogućeno vakcinisanje bez poziva.

Na vakcinaciju bez zakazivanja mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište.

Vakcinaciju mogu da obave i stariji maloletnici, takođe državljani Srbije, starosti 16 i 17 godina, ali uz obaveznu potvrdu, odnosno odobrenje izabranog lekara.

Navode da je za sada jedino Fajzer vakcina odobrena za imunizaciju maloletnih lica.

Dom zdravlja poziva sve koji žele da se vakcinišu da dođu na punkt u Novoj opštini, sa sobom da ponesu lični dokument sa slikom, po mogućnosti popune i ponesu obrazac za saglasnost kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem, a ukoliko nisu u mogućnosti moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Po poslednjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje, u Subotici je trenutno registrovano sedam aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, jedan zaraženi u poslednja 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: