Subotica: Grad počeo rešavanje problema prostorija MZ Mišićevo

Gradsko veće na poslednje održanoj sednici donelo je odluku da Mesnoj zajednici Mišićevo da na korišćenje deo velikog objekta Doma kulture u samom centru sela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

12:17

Subotica: Grad počeo rešavanje problema prostorija MZ Mišićevo
Foto: Subotica.com

Ovom odlukom počelo je rešavanje problema da Savet MZ nema adekvatne prostorije za rad i funkcionisanje, na koji smo ukazali pre nekoliko meseci, piše subotica.com.

Od 758 kvadrata, koli ima cela zgrada na adresi Vlade Ćetkovića 23, mesnoj zajednici je sada dato na korišćenje 361 kvadrat. Tako je Savet MZ dobio na korišćenje kancelariju, salu za sastanke, kuhinju i sanitarni čvor, kao i veliku salu od 210 kvadrata.

Kako je cela zgrada izgrađena 1953. godine, prostorije je potrebno renovirati i opremiti, kako kancelarija mesne zajednice više ne bi bila tik do šaltera pošte.

"Zahvalni smo Gradu što je imao sluha za naš problem i načinio prvi korak u njegovom rešavanju", kaže Vedrana Šunjka, predsednica Saveta MZ Mišićevo.

"U tom delu zgrade obnovljen je hodnik i toalet, a ostale prostorije treba srediit i opremiti, kako bi se izmestila kancelarija mesne zajednice i kako bi one bile dostupne našim sugrađanima za razne aktivnosti".

Ostaje da se sa imovinsko-pravne strane reši druga polovina objekta, skoro iste površine, gde je sada prodavnica i gde postoji prostor koji bi se mogao iznjamiti za otvaranje ugostiteljskog objekta. Tako ne samo da bi selo živnulo, već bi se i puno budžet Grada Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: