Subotica - Društvo - B92 Lokal

Stigao "Sputnjik"; Subotica sve bliža 40 odsto

Tokom protekle sedmice Dom zdravlja Subotica iskoristio je oko 4.200 doza, od čega je oko 3.000 bila revakcinacija. Za prvu dozu građanima su bili na raspolaganju "Sinofarm" i "Fajzer"

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Juan Roballo/Shutterstock
Foto: Juan Roballo/Shutterstock

Obe doze primilo je 39.000 građana koji su se vakcinisali na teritoriji Grada Subotice, reonu koji pokriva Dom zdravlja Subotica, što je oko 35 odsto kompletno imunizovanog stanovništva (16+), prenosi subotica.com.

Ukupno je podeljno oko 81.000 doza svih vakcina odobrenih od Ministarstva zdravlja i nadležnih agencija, 42.000 osoba je primilo prvu vakcinu.

"Interesovanje za vakcinu nije kao što je bilo, ali tokom ovog perioda ulažemo mnogo vremena i energije da revakcinišemo građane jer sada nam nailazi onaj talas kada smo imali intenzivno vakcinisanje", kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Centralni punk u Novoj opštini nastavlja svojim tempom, osam timova svakodnevno vakciniše od 8 do 20 časova. Pored poziva građanima po rasporedu koji dostavlja eUprava zainteresovanih koji su se prijavili, u Novoj opštini paralelno teče vakcinacija bez zakazivanja "Sinofarmom" i "Fajzerom".

"Ove nedelje veliki broj građana nam je na revakcinaciji. Takođe, stigle su nam manje količine "Sputnjik" vakcine koja je isključivo namenjena za revakcinaciju", dodaje Beoković.

Prva doza ruskom vakcinom u ovom trenutku može isključivo preko eUprave. U sredu ekipe za vakcinaciju idu u Stari Žednik, u četvrtak na Kelebiju. Oba dana imunizacija će biti od 8 do 13 časova.

Primarna aktivnost će biti revakcinacija, ali biće i određeni kontigent doza ("Fajzer" i "SInofarm") za cepljenje bez zakazivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.